zondag 24 juli 2016

One Sheet Wonder!

Zo ik heb eindelijk lekker lang vakantie, dus reserveer ik veel tijd om met mijn hobby bezig te zijn! Vrijdag had ik voor mezelf een hele dag offline ingepland! Niemand thuis, deur op slot, skyradio aan, bakkie koffie erbij en lekker aan de slag!!!


Ik wilde een nieuwe techniek uitproberen, die ik tegenkwam op een facebookgroep voor SU demo's! Ik had er wel eens van gehoord en er ook wel eens kaarten van gezien, maar dat was nog voor mijn Stampin'Up tijd! Ik vond het wel een uitdaging daar nu maar eens een serie kaarten mee te maken! 


De "One Sheet Wonder techniek" is een techniek waarmee je uit 1 vel designpapier een hele serie kaarten kunt maken! Je verdeeld een heel vel van 30 x 30 cm in zoveel mogelijk verschillende vormen. Het is de bedoeling dat je geen stukje van het papier overhoud! Ik heb mijn hele vel benut en er 9 kaarten van kunnen maken!


Deze kaarten heb ik ook met de Floral Boutique serie designpapier gemaakt, gecombineerd met de Nederlandse stempelset "Recht uit het Hart" en de bijbehorende Florish Thinlits. Dat dit mijn favoriete papierlijn en bundelset is, is volgens mij wel te zien, want dit zijn niet de eerste serie kaarten die ik in deze "Hollandse Sjieke" stijl heb gemaakt! 


Toen ik nog niet met de materialen van Stampin'up werkte, maakte ik heel veel scrapkaarten. Ik bewaarde elk restje designpapier en strookje cardstock. Alles belande in een leeg bakje gesorteerd op kleur en patroon! Van al die restjes heb ik toen nog heel veel scrapkaarten kunnen maken! Nog heb ik heel veel van die bakjes staan waar ik wel eens wat uit nodig heb. Eigenlijk zijn scrapkaarten wel te vergelijken met de "One Sheet Wonder" techniek, zoveel mogelijk uit je papier halen!!!


Een paar weken terug gaf ik de workshop "Hollands & Sjiek", ook met de kleuren Whisper White en Night of Navy. Aan het eind van de workshop lag er overal op tafel kleine strookjes cardstock, die ik natuurlijk niet heb weggegooid. Deze heb ik nu allemaal kunnen gebruiken om kleine tekstbanners te maken en bloemetjes en takjes van te kunnen ponsen en stansen! 


Hoe de "One Sheet Wonder" techniek precies in zijn werk gaat, laat ik in een volgende blogpost zien! Ik ben bezig om er een filmpje van te maken, wat natuurlijk even tijd kost! Ik kan wel laten zien met welke materialen ik deze kaarten heb gemaakt!


Gebruikte materialen:
Cardstock: Whisper White, Nigth of Navy en Sahara Sand
Designpaper: Floral Boutique
Inkt: Night of Navy
Stamps: Recht uit het Hart
Punches: Petite Petals
Dies: Florish Thinlits, Flower Fair Framelits
Tools: Trimmer, Big Shot
Embellishments: Peurl Basic Jewels, Candy Dots (retired)
Wil je nog profiteren van de julie/augustus actie van Stampin'Up? Dan heb je nog 1 week om je vochers van €6,- korting te verdienen! Lees HIER verder de informatie over de Bonusdagen!!! 

Heb je nog wat op je verlanglijstje staan, geef je bestelling uiterlijk zondag 31 juli door aan minkebrattinga@gmail.com.

Een hele fijne zonnige zondag allemaal!!!

De Stamp-in' groetjes,
5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...