dinsdag 12 maart 2019

Herinneringen zijn voor altijd...

Vandaag, 12 maart, voor mij een dag om weer even bij stil te staan.
Op deze dag zou mijn jongste zusje Linda 49 jaar zijn geworden. Op 2 januari 1983 is zij op 12 jarige leeftijd, terwijl ze met haar 2 vriendinnen langs een weg op een pony reden, geschept door een auto. dezelfde dag nog, is ze aan haar verwondingen overleden.


Een dag die nog altijd in mijn Herinnering staat gegrift. Ik was toen 19 jaar


Ook al is het nu 36 jaar geleden, toch draag ik deze traumatische gebeurtenis de rest van mijn leven met me mee. Het verliezen van een dierbare, die door een tragisch ongeval uit je leven wordt weggerukt, is moeilijk te bevatten en is met geen pen te beschrijven. Zo'n traumatische gebeurtenis is heel moeilijk te verwerken. 


Toch heb ik voor mezelf een manier gevonden om hier mee om te gaan. Ik verwerk zo'n pijnlijke gebeurtenis door middel van mijn creativiteit. Creativiteit is ook een emotie, als je die toelaat, kom je heel ver in je verwerkingsproces. Creatief bezig zijn is ook een proces om jezelf te ontdekken met alle gevoelens die daarbij horen. Door al die gevoelens te verwerken in een mooi creatief project, kun je deze een mooie plek geven. 



Ik wilde graag een mooi boekje maken met 12 foto's van, hoe ik me mijn zusje herinner. Uit een hele map foto's die ik digitaal van haar had, heb ik van een aantal alleen haar gezicht afgedrukt, om deze te kunnen verwerken in een mooi klein albumpje. Dit kleine minialbumpje heb ik 3 jaar geleden op 12 maart tijdens een Scrap & Bep weekend gemaakt. Het is een heel bijzonder mooi boekje geworden, met verschillende flapjes die haar korte leventje weergeven.  


Door dit mooie boekje, houd ik de Herinnering aan mijn zusje levend!


Het enigste wat ik nu nog aan dit albumpje wilde toevoegen is een mooie tekst uit de Herinneringen Stempelset van Anna Gretha design

Linda Lisa en Anna Gretha, mijn 2 zusjes, mogen nu samen als sterretjes stralen, dag en nacht!


Zou je ook zo'n mooie blijvende Herinnering van een dierbaar persoon uit je leven willen maken, dan wil ik je met alle liefde de mogelijkheid geven om dit onder mijn begeleiding in een mooi persoonlijk project vast te leggen. Dierbare Herinneringen zijn momenten die je in je leven hebt meegemaakt en die je in een persoonlijk gemaakt project, weer in je Herinnering terug laat komen.

Neem dan contact met mij op, door een email te sturen naar 

------------------------------------------------------------------

Fijn dat je de moeite hebt genomen mijn post te lezen. Ik hoop dat ik je heb kunnen raken en je mijn blog wilt volgen om meer te weten te komen over mij als persoon en hoe ik mijn creativiteit gebruik om mijzelf te ontwikkelen tot een persoon die ik graag wil zijn. 

Knuffel-groetjes,

MInke



9 opmerkingen:

  1. Een aangrijpend maar mooi verhaal, verwerkt in een prachtig boekje, als herinnering

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met ingehouden adem gelezen en het raakt me!
    Prachtig boekje😍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heftig, maar wat heb je daar een prachtig project van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een vreselijk ongeluk die heel moeilijk te verwerken is, maar je hebt er een pracht albumpje van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. zo'n trieste verjaardag,
    maar wat een mooi herinneringenboekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heftig, maar wat goed dat jij je gevoel zo kan uiten in deze prachtige creatie ...... IK wens je heel veel sterkte en kracht!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het album is prachtig geworden Minke. Fijn dat je op deze manier het verdrietige gevoel kwijt kan. Dikke knuf Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heftig verhaal. Fijn dat je het kunt verwerken dmv creativiteit.
    Een mooie blijvende herinnering!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...