donderdag 27 april 2017

Mama

Heb je ook wel eens dat gevoel, dat je iets speciaals voor iemand wilt maken en je weet dan even niet wat? Dit had ik vorige week toen ik voor mijn moeder een heel speciaal cadeau voor haar verjaardag wilde maken. Gelukkig kreeg ik de dag voor haar verjaardag de ingeving wat het moest worden. 

Creatief bezig zijn is voor mij ook een grote emotionele uitlaatklep. Ik kan er mijn gevoelens van verdriet en blijdschap in kwijt en ik word er weer een blij mens van als ik even niet lekker in mijn vel zit. 
Door dit bijzondere project van mijn overleden zusje, speciaal voor mijn  moeder te maken, ben ik zelf ook weer een stapje verder gekomen in mijn verwerkingsproces. Soms moet ik me er toe zetten om wat met die emotionele warboel in mijn lijf te doen. Als ik me dan terug trek in mijn hobbykamer komt het soms ineens vanzelf. Of door een kleur die je een speciaal gevoel geeft of zomaar een gedicht die je tegen komt op facebook. 

"t Moment waarop jij stierf,
toen brak mijn hart in twee,
ÊÊn helft gevuld met pijn.
de andere helft stierf mee

Ik lig vaak wakker 's nachts
en denk dan vol verlangen
aan toen jij er nog was,
van tranen nat mijn wangen

De herinnering aan jou
is wat mij nooit verlaat,
die vult mijn hart met pijn
iets wat nooit overgaat.

Ik berg je in mijn hart
en daar blijf jij voorgoed,
tot eens die dag aanbreekt
dat ik jou weer ontmoet.

Dat was dus in dit geval precies wat ik nodig had. Een gedicht die het gevoel van een moeder die haar kind heeft verloren precies weergeeft. Dit gedicht moest ik precies op het moment dat ik het nodig had, tegenkomen. Het heeft zo moeten zijn, "toeval' bestaat voor mij niet! 


Ik heb er tot diep in de nacht met al mijn liefde aan gewerkt om mijn moeder op haar verjaardag dit mooie cadeau te kunnen geven. Een herinnering aan een dierbare die nu een speciale plek in haar huis heeft gekregen. 



Voor mij heel mooi om dit nu even met jullie te kunnen delen. Ik wil hiermee laten zien hoe waardevol een zelfgemaakte herinnering aan een dierbare voor iemand kan zijn. Dit kun je natuurlijk op heel veel manieren doen. Mij geeft het elke keer weer, als ik persoonlijk voor iemand een project hebt gemaakt, een dankbaar gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen. 



Misschien zou je ook wel iets bijzonders voor iemand willen maken die een dierbare heeft verloren of misschien wel iets speciaals voor jezelf, maar weet je even niet wat! Stuur mij gerust een email met je verhaal en misschien kan ik dan iets voor je betekenen. Ik sta er altijd open voor als ik hiermee iemand kan helpen, als het zelf even niet lukt. minkebrattinga@gmail.com

Fijn dat je even de moeite hebt genomen mijn verhaal te lezen. Laat gerust een berichtje achter als je me iets te zeggen hebt of dat je iets kwijt wilt. Ik lees ze graag!

Een lieve groet,









5 opmerkingen:

  1. Mooi minke ...
    Net zo mooi als die van mij en mn broer , die ik van je kreeg ...
    tis een strijd he ...
    k weet t als geen ander ..
    Dikke kus ,
    hou vol ,
    marco

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, dit is echt super mooi!!!
    En inderdaad net wat je zegt, toeval bestaat niet dat geldt ook echt voor mij. Het is echt prachtig wat je gemaakt heb!!!

    Liefs Suzan van Zeijl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt zo prachtig blijf zulke dingen maken ze zijn waardevol

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...